Medische gegevens online bekijken
Vanaf 1 juli 2020 kunt u als patiënt uw medisch dossier van uw huisarts bekijken. Gewoon via uw eigen telefoon of computer. U ziet dan bijvoorbeeld het advies van de huisarts. Of een lijst met uw medicijnen of uitslagen van bloedonderzoek. Hierdoor wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over uw gezondheid. Maar ook om een keuze te maken over de behandeling.
U kunt uw dossier inzien door in te loggen op het patiëntenportaal van uw huisarts of op een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Patiëntenportaal
In het patiëntenportaal ziet u uw dossier van de huisarts. Ga naar de website van uw huisarts om in te loggen bij het patiëntenportaal van uw huisarts. Vaak kunt u via het patiëntenportaal ook een afspraak maken bij uw huisarts, een e-consult starten of medicijnen herhalen. De meeste huisartsen in de regio Eemland maken gebruik van het patiëntenportaal Uw Zorg Online. Een aantal praktijken maakt gebruik van Mijngezondheid.net.

Bekijk voor meer informatie dit filmpje.

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)
In een PGO ziet u ook gegevens van andere zorgverleners. U kiest als patiënt zelf welk PGO u wil gebruiken en welke medische gegevens u wil inzien in het PGO. Wanneer u gebruik maakt van het patiëntenportaal Uw Zorg Online, kunt u doorklikken naar het PGO van Uw Zorg Online waar u gegevens van o.a. Meander in kunt zien. Klik hiervoor in het startscherm van het patiëntenportaal op de knop ‘Gegevens via MedMij’.

Veilig gegevens uitwisselen
De medische gegevens zijn goed beveiligd. Alleen de medewerkers van de huisartsenpraktijk en de patiënt zelf hebben toegang. Huisartsen in de regio Eemland adviseren hun patiënten om voorzichtig te zijn met het geven van de medische gegevens aan anderen. Zij adviseren hun patiënten om de inloggegevens altijd geheim te houden. En daarnaast nooit zomaar hun gegevens te geven aan bedrijven die daarom vragen.

Heeft u vragen of kunt u hulp gebruiken?

Bibliotheek
Uw lokale bibliotheek kan u meer leren over het patiëntenportaal. Zij kunnen u onder andere het volgende leren:

  • hoe u een digitale afspraak kunt maken bij de huisarts;
  • hoe u uw uitslagen van een laboratoriumonderzoek kunt bekijken;
  • hoe u kunt inzien welke medicijnen u gebruikt.

Via de blauwe knoppen kunt u zich aanmelden voor een cursus. Kies daarvoor de bibliotheek bij jou in de buurt.

Digihulplijn
Professionele medewerkers van de digihulplijn helpen u graag op weg met al uw vragen over de computer, laptop, mobiel én tablet. Bel de DigiHulplijn 0800-1508 gratis van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 – en 17.00 uur. Klik hier om naar de Digihulplijn te gaan.

Meer informatie
Bij vragen over een specifiek patiëntenportaal of  PGO kan de leverancier u vaak verder helpen. Heeft u vragen over:

  • Patiëntenportaal Uw Zorg Online, klik hier.
  • Patiëntenportaal Mijn Gezondheid, klik hier.
  • PGO’s, klik hier.